• Головна
  • Сергій Шахов: "Держава щороку втрачає десятки мільярдів гривень через корупцію на Укрзалізниці"
Политические новости
11:00, 14 липня 2021 р.

Сергій Шахов: "Держава щороку втрачає десятки мільярдів гривень через корупцію на Укрзалізниці"

Политические новости

 Тільки за останні п'ять років збитки держави через різні корупційні схеми на «Укрзалізниці» перевищили 100 млрд грн. Про це заявив народний депутат України, співголова політичної партії «Наш край» Сергій Шахов.

«Укрзалізницю продовжують розграбовувати, розмір нанесених втрат державі за п’ять років склав понад 100 мільярдів гривень», — заявив Сергій Шахов із трибуни Верховної ради у вівторок, 13 липня.

Сергій Шахов: "Держава щороку втрачає десятки мільярдів гривень через корупцію на Укрзалізниці", фото-1

При цьому він додав, що, зокрема, підприємство бере кредити у «Сбербанку» під 12%, тоді як європейські банки пропонували набагато більш вигідні умови кредитування. Народний депутат наголосив, що Укрзалізниця також втрачає величезні кошти на тендерах і оплаті послуг, які не виконуються.

«Досі підприємство бере кредити у «Сбербанку» під 12%. Хто наносить мільярдні збитки державному підприємству? Ми з вами виділяли кошти у розмірі 4 млрд гривень на рухомий склад, проте досі не проведені тендери, досі біснуються чиновники, які хочуть пограбувати ці гроші. Мільярди списуються начебто на рекультивацію, але на жодній гілці не рекультивувалися землі, які забруднені і несуть шкоду людям», - додав С.Шахов.

А при цьому, за його словами, керівники та члени наглядової ради отримують сотні мільйонів гривень винагороди, коли збитки підприємства сягають 12 мільярдів гривень.

Народний депутат наголосив, що влада повинна контролювати кожну копійку з тих коштів, які виділяються на модернізацію «Укрзалізниці».

"Ми сьогодні закладаємо 40 млрд грн на модернізацію Укрзалізниці. Хто буде керувати цими грошима? Я звертаюся до Президента України, до прем’єр-міністра — контролювати кожну копійку, щоб ці 40 мільярдів не канули, як вода в пісок», — додав співголова партії «Наш край».

Сергій Шахов: "Держава щороку втрачає десятки мільярдів гривень через корупцію на Укрзалізниці", фото-2

С.Шахов уточнив, що факти розкрадання коштів «Укрзалізниці» встановили члени міжфракційного депутатського об’єднанням за техногенну та екологічну безпеку в Україні, яке він очолює.

Також розсадниками корупційних схем, за інформацією співголови партії «Наш край», стали Львівський локомотиворемонтний завод та Дніпропетровський тепловозоремонтний завод. На них постачають контрабандну продукцію із Росії, а також запчастини зі зношених локомотивів під виглядом нових.

Особливо нардеп закликав правоохонні органи звернути увагу на наміри підприємства закупити 100 пасажирських вагонів в порушення Закону «Про закупівлі» за завищеними цінами. Шахов звернувся до Державної аудиторськаої служби із закликом провести перевірку закупок «Укрзалізниці».

Сергій Шахов: "Держава щороку втрачає десятки мільярдів гривень через корупцію на Укрзалізниці", фото-3

«Наш край» закликає вище керівництво держави взяти на особистий контроль ситуацію і перевірити факти мільярдних крадіжок на державних підприємствах. Нецільове використання виділених коштів, зокрема, на "Укрзалізниці" не тільки несе збитки, а й підриває ефективність роботи підприємства, що вже становить загрозу національній безпеці України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...