• Головна
  • KharkivMusicFest: 7 фактів про фестиваль класичної музики
Новини компаній
09:00, 2 квітня 2021 р.

KharkivMusicFest: 7 фактів про фестиваль класичної музики

Новини компаній

З 7 квітня по 24 квітня в Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest. У центрі музичної події – творчість Людвіга ван Бетховена.

Ми відібрали 7 цікавих фактів про фестиваль в Харкові.

Виступ британського піаніста Пола Льюїса. Цього року запрошеною зіркою фестивалю стане відомий піаніст Пол Льюїс. За визнанням критиків та слухачів, Пол Льюїс є найвидатнішим світовим інтерпретатором класичного репертуару Бетховена та інших відомих композиторів. Піаніст регулярно виступає з сольними концертами на сценах світового рівня: Карнегі-хол в Нью-Йорку, Королівському фестивальному залі в Лондоні, у Віденській філармонії і Концертхаус, Театрі Єлисейських полів в Парижі, Берлінської філармонії й Концертхаус.

32 сонати Бетховена за 2 дні. Протягом двох днів двадцять кращих піаністів України виконають всі 32 сонати Бетховена в рамках «Сонатного марафону».

Електронний аудіовізуальний перформанс «Осциляції Бетховена». Колектив електронних музикантів й візуальних художників буде взаємодіяти з класичними творами Бетховена в контексті електронної музики, змінюючи твір до невпізнання й повертаючись до оригінальної партитурі та звучання. Звукова композиція буде створюватися в реальному часі в центрі аудиторії. У свою чергу, музика стане джерелом керуючих сигналів для проекцій в просторі перформансу.

Окремий Steinway для учасників фестивалю. Щоб відвідувачі концерту могли насолодитися чистотою звучання музики, організатори спеціально везуть рояль фірми Steinway з Києва. Його ні з чим не зрівняне звучання та відчуття єднання з інструментом під час гри – основні причини, чому майже всі виступаючі на концертах піаністи бажають вибрати саме Steinway.

Музичні лекції та майстер-класи. Найважливішим пріоритетом KharkivMusicFest є просвітницькі та освітні заходи. Щороку фестиваль проводить традиційні лекції-концерти для аудиторії широкого загалу, а також професійні майстер-класи для учнів музичних шкіл та вузів з гостями фестивалю – музикантами світового рівня. 

Та на додачу на вас чекають затишні кафе й цікаві екскурсії. Якщо Львів туристична Мекка Заходу країни, то Харків, безумовно, Сходу. Затишні кафе на вулицях, вимощених старою бруківкою й відоме на весь світ диво харківського конструктивізму Держпром на найбільшій площі Європи. Квітень – це початок відомих екскурсій по місту харківського художника й викладача Макса Розенфельда. Тому, до початку концертів, у гостей міста буде час дізнатися цікаві харківські історії.

KharkivMusicFest: 7 фактів про фестиваль класичної музики , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...