• Головна
  • ПЛР тест на коронавірус в Одесі - коли потрібно звертатись до лабораторії
Новини компаній
09:00, 19 січня 2021 р.

ПЛР тест на коронавірус в Одесі - коли потрібно звертатись до лабораторії

Новини компаній
ПЛР тест на коронавірус в Одесі - коли потрібно звертатись до лабораторії

Коронавірусна хвороба залишається найбільш грізною респіраторною інфекцією у світі.

Лише в Україні захворіло понад 1.1 мільйона людей. Коронавірус поширюється повітряно-крапельним шляхом - разом з великодисперсними частинками слизу або слини, які виділяються при розмові, кашлі чи чханні людей з наявними симптомами COVID-19. Одна людина з ознаками коронавірусної інфекції може заразити в середньому від 2 до 3 контактних. Це невелика цифра у порівняні з кором, контагіозність якого вища, і можливість заразитись є майже у 18 людей. Проте недотримання правил соціального дистанціонування, відмова від носіння захисник масок та невиконання простих правил гігієни сприяють стрімкому поширенню інфекції. Для стримування поширення SARS-CoV-2 необхідно знати симптоми цього захворювання. Отож, за наявності яких ознак потрібен тест на COVID 19?

Симптоми коронавірусної інфекції?

Найпоширенішими симптомами є:

  • підвищена температура тіла або лихоманка;
  • сухий кашель;
  • загальна слабкість.

Ці симптоми з’являються через 5-7 днів після інфікування. Період до появи клінічної картини називається інкубаційним. В цей час вірус створює мільйони своїх копій в нашому організмі.З появою перших проявів хвороби людина стає заразною для інших, тобто вірус виривається назовні.

Окрім вищеописаних симптомів, що зустрічаються у переважної більшості хворих, можливі також й інші прояви хвороби, такі як:

·головний біль

·біль у м’язах та суглобах

·біль у горлі

·діарея

·втрата нюху та смаку

·кон’юнктивіт

·шкірні висипання

·утруднене дихання

Виникає питання: але ж ці прояви зустрічаються і при інших гострих респіраторних захворюваннях? Дійсно, симптоми не є специфічними. Таку клінічну картину спостерігають при захворюваннях, викликаних вірусами парагрипу, респіраторно-синцитіальним вірусом, риновірусом та іншими. Тому клінічнадиференціація коронавірусу є складною. У цьому випадку «золотим стандартом» є ПЛР тест на COVID-19. Він дає змогу підтвердити діагноз коронавірусної хвороби. Пацієнтів з підтвердженим діагнозом ізолюють та ведуть згідно прийнятих протоколів надання медичної допомоги відповідно до стану хворого.

Де зробити тест на коронавірус в Одесі?

При появі симптомів не зволікайте та зверніться до свого сімейного лікаря. Потрібен швидкий та якісний аналіз на COVID-19? Здати ПЛР-тест на коронавірус в Одесі можна в лабораторії Клініки МГУ. Забір матеріалу з ротоглотки проводиться кваліфікованим персоналом з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Лабораторія видає результат вже на протязі 1 доби, за вимогою перекладає його на англійську мову та вносить в базу даних за програмою “Дій Вдома”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#плр тест #пцр тест #коронавирус #коронавірус
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...