Новини компаній
13:00, 2 листопада 2020 р.

Налаштування роутера TP-LINK

Новини компаній
Налаштування роутера TP-LINK, фото-1

Плануєте купити роутер, однак не знаєте, як вибрати один із сотні варіантів? Рекомендуємо моделі фірми TP-Link. В інтернет-магазині "МТА" представлені роутери TP-Link за найбільш оптимальною ціною! Крім того, пропонуємо вашій увазі декілька порад щодо налаштування девайсу.

Інтернет-провайдер

Налаштування роутера TP-LINK, фото-2

Однією із особливостей роутера TP-Link є його універсальність. Цей пристрій буде працювати із усіма відомими нам провайдерами. Іншими словами, купуючи такий девайс, можете бути впевненими, що він точно підійде до налаштувань інтернет-провайдера.

Підключення роутера TP-LINK

Перед початком слід переконатись, що роутер працює на заводських налаштуваннях. Для цього під’єднайте його до мережі і натисніть кнопку “RESET” та утримуйте її протягом 30-ти секунд. Після цього зачекайте декілька хвилин і можете приступати до роботи.

Визначення мережевих налаштувань інтернет-провайдера

Для того, щоб точно визначити мережеві налаштування, які потрібні для коректної роботи девайсу, зверніться до інтернет-провайдера.

Найбільш поширені такі види мережевих налаштувань:

  • Dynamic IP
  • Static IP
  • PPPoE

Після того, як дізнались мережеві параметри, під'єднайте кабель підключення до інтернету в синє гніздо, а ПК до одного з жовтих. Далі відкрийте інтернет браузер (Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, тощо) і наберіть в адресному рядку (там де посилання) 192.168.01 або 192.168.1.1, в залежності від моделі роутера та натисніть Enter. Тоді у вас з'явиться вікно авторизації. Дані для входу ви зможете знайти на наклейці під роутером.

Налаштування доступу до інтернету

Для цього зліва у вкладках перейдіть у розділ “Мережа” / Network, підрозділ WAN. На цій сторінці виберіть тип підключення Dynamic IP (динамічний IP-адрес) і натисніть внизу кнопку “Зберегти” / Save.

Налаштування wi-fi мережі

Далі у вкладках зліва перейдіть у розділ: “безпровідний режим” (Wireless), підрозділ: “налаштування безпровідного режиму” (Wireless Settings). Далі в полі “ім'я бездротової мережі” (SSID) введіть на латині назву мережі (модель роутера).

Після того в полі “Канал” /“Channel” встановіть режим “Auto”. Нижче є лінійка для визначення Режиму (Mode), встановіть значення: 11bgn змішаний (11 bgn mixed). У полі “Ширина каналу” / “Channel Width” встановіть режим ”Авто” (Auto). Після цього, внизу сторінки натисніть кнопку “Зберегти” (Save).

Далі переходимо у підрозділ: “Захист безпровідного режиму” (Wireless Security). Оберіть WPA/WPA 2. Нижче знаходиться “Версія” (Version) – тут оберіть значення “Автоматично”/Automatic. В полі, де запитують шифрування (Encryption) поставте положення “Автоматично” / Automatic. Після цього, введіть бажаний пароль до WI-FI мережі. Пам'ятайте, що пароль повинен вміщувати не менше 8-ми символів. Тоді внизу натисніть кнопку зберегти / Save.

Тепер можна вас привітати, налаштування завершено. Радимо перезавантажити роутер для оптимальної роботи. Після цього можете підключатись до мережі та користуватись безпровідним інтернетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...