• Головна
  • Коллизия! ОПЗЖ добился засекречивания своих доходов, а в Одесской области вновь избранные не смогут занять посты
15:51, 29 жовтня 2020 р.

Коллизия! ОПЗЖ добился засекречивания своих доходов, а в Одесской области вновь избранные не смогут занять посты

Коллизия! ОПЗЖ добился засекречивания своих доходов, а в Одесской области вновь избранные не смогут занять посты

Конституционный суд Украины рассмотрел заявление представителей партии ОПЗЖ и согласился с ними, что государственным служащим и депутатам больше не нужно отвечать перед законом за свои декларации. КС отменил криминальную ответственность за неподачу деклараций и за фальшивые сведения в них.

Вчера, 28 октября, по решению КС был заблокирован доступ к декларациям госслужащих для Национального агентства противодействия коррупции. Как оказалось, это не только развязало руки коррупционерам в чиновничьих кабинетах, но еще и парализовало избирательный процесс.

«Конституційний Суд України позбавив НАЗК доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. 

Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.

КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів. Оскільки призначення  кандидатів обраних на посади, зокрема голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

Конституційний Суд своїм рішенням не лише знищує антикорупційну систему в Україні, а й паралізує роботу органів місцевого самоврядування та всього державного апарату», —  написал глава НАПК на официальной странице агентства в Фейсбук.

Запрет на доступ к декларациям чиновников вызвал гнев и возмущение среди журналистов.

Руководитель программы журналистских расследований «Схемы» Наталья Седлецкая рассказала историю о том, как нынешний глава Конституционного суда Украины Александр Тупицкий приобрел в оккупированном Крыму дорогую недвижимость в 2018 году. По российским законам! И конечно не задекларировал ее. Не удивительно, что он с радостью проголосовал за отмену антикоррупционных статей в Уголовном кодексе Украины.

«Це - Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький.

У 2018 році він став власником земельної ділянки у селищі Кореїз в Криму поблизу Ялти.

Тупицький, тоді заступник голови КСУ, оформив договір купівлі-продажу кримської землі… за російським законодавством.

Документальне підтвердження цьому журналіст «Схем» отримав з Єдиного державного реєстру нерухомості Російської Федерації.

Правда, від українців Тупицький факт купівлі землі в окупованому Криму вирішив приховати.

У своїй декларації ані за 2018, ані за 2019 рік він не зазначив, що розширив свої кримські володіння.

Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей – це порушення, визначене статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Було. До учорашнього дня.

Поки Конституційний суд України, очолюваний самим Олександром Тупицьким не скасував кримінальну відповідальність за брехню у майнових деклараціях», - написала Седлецкая.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одесса #КСУ #НАЗК #ОПЗЖ #декларации
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...