• Головна
  • ЄС зменшує кількість бар’єрів для українського бізнесу
Политические новости
16:08, 16 жовтня 2020 р.

ЄС зменшує кількість бар’єрів для українського бізнесу

Политические новости
ЄС зменшує кількість бар’єрів для українського бізнесу

Простір Європейського Союзу базується на «чотирьох свободах», які створюють умови для вільного переміщення товарів, послуг, капіталу і громадян країн-учасниць. У 2017 році Україна отримала першу зі свобод ЄС — безвізовий режим, який дозволив українцям вільно перетинати міждержавні кордони країн європейської спільноти. Нині країна продовжує рух у напрямку європейської інтеграції та впроваджує наступну цінність сусідів — вільний обіг товарів або так званий «промисловий безвіз».

На початку жовтня під час 22-го Саміту Україна — Європейський Союз у Брюсселі, українська делегація представила своє бачення оновлення Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії.

«Значну увагу під час Саміту ми приділили виконанню Угоди про асоціацію. Домовилися максимально використовувати її механізми, щоб і надалі розвивати наші торговельні відносини й поглибити економічну інтеграцію між Україною та Європейським Союзом. Водночас наша делегація представила своє бачення щодо оновлення Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії. Зона вільної торгівлі має відповідати реаліям сьогодення — як української економіки, так і економіки й законодавчого поля Євросоюзу», — сказав Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками Саміту.

Він додав, що вже розпочала роботу експертна місія ЄС, що оцінить готовність України до укладення Угоди про оцінку відповідності й прийнятність промислової продукції (АСАА).

Сьогодні понад 40% зовнішньої торгівлі України припадає на Євросоюз, і є величезний потенціал для подальшого зростання. Після оновлення Угоди й підписання АСАА ще більше українських бізнесменів зможуть виходити зі своїми товарами на європейські ринки.

Як пояснює заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук, укладання Угоди суттєво зекономить гроші українських виробників.

«Коли угоду укладуть, нашим виробникам не потрібно буде проводити додаткову сертифікацію товару в ЄС — достатньо буде вітчизняної. Це суттєва економія грошей, йдеться про десятки тисяч євро», — сказала вона.

Варто відзначити, що перспективою «промислового безвізу» Україна завдячує «турборежиму» партії «Слуга Народу», яка ухвалила важливі законопроєкти — про остаточну необов'язковість стандартів. А для того, щоб повністю ввійти в європейський економічний простір, Україні необхідно отримати ще дві свободи — переміщення капіталу та надання послуг. Усе це стане можливим при ефективній роботі всіх гілок влади. Влади, яка налагоджує економічні зв'язки з країнами-партнерами, яка створює сучасне та прогресивне законодавство й впроваджує реформи на місцях.

Водночас умови для створення й ведення бізнесу напряму залежать від місцевої влади. Вона залучає інвесторів, покращує бізнес клімат і встановлює низку податків. У чиїх руках опиняться ці повноваження, залежить від того, кому віддадуть свої голоси виборці. Та чи будуть депутаті обласних і міських рад, мери, працювати над розвитком громади й забезпечувати належні умови для підприємців.

Олександр Паларієв, кандидат у депутати Одеської обласної ради

Олександр Паларієв, кандидат у депутати Одеської обласної ради

«Я побудував найбільшу в Європі вівцеферму, а в пам'ять про село, в якому жив мій рід, — етномузей «Фрумушика-Нова». Пишаюся тим, що в етномузеї розташована найбільша у світі статуя чабана, яка увійшла в книгу рекордів Гіннеса. Після будівництва «Фрумушики-Нова» з'явилися нові робочі місця: сьогодні місцеві мають можливість напряму продавати туристам м'ясну, молочну й сільськогосподарську продукцію! Нинішній рік, а саме пандемія, закриття кордонів й обмежена можливість переміщення ще раз довели необхідність розвитку сільського господарства за новими стандартами, а також необхідність розвитку зеленого туризму», — розповів кандидат у депутати Одеської обласної ради від партії «Слуга Народу», засновник етномузею та вівцеферми «Фрумушика-Нова» Олександр Паларієв.

Отари «Фрумушика-Нова» – найбільша в світі статуя чабана. Тарутинська степ, Одеська область
Отари «Фрумушика-Нова» – найбільша в світі статуя чабана. Тарутинська степ, Одеська область

Найбільша в Європі вівцеферма
Найбільша в Європі вівцеферма

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...