• Головна
  • 18-й радіодиктант єдності: одеситів закликають долучитися до мовного флешмобу
10:11, 9 листопада 2018 р.

18-й радіодиктант єдності: одеситів закликають долучитися до мовного флешмобу

9 листопада, у День української писемності й мови, одеситів закликають долучитися до вісімнадцятого радіодиктанту єдності, що прозвучить на хвилях Першого каналу «Українського радіо», радіо «Культура» та транслюватиметься  наживо на телеканалах «UA: Перший» і «UA: Культура», а також на сторінках Суспільного мовника у Facebook.

Про це повідомляє Департамент освіти та науки Одеської міської ради.

«Запрошуємовзяти участь педагогів, учнів 9-11 класів та всіх охочих.Спецпроект розпочнеться об 11:00, текст радіодиктанту звучатиме об 11:30. Традиційно готує текст доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко, який його і диктуватиме», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що аудіо радіодиктанту буде розміщено на сайті «Українського радіо», щоб кожен міг написати, коли йому буде зручно.

«Писати радіодиктант обов’язково від руки, надруковані тексти не приймаються. Диктант можуть писати як діти, так і дорослі, адже насамперед важлива участь, а не грамотність», - наголосили в Департаменті освіти.

Написаний диктант можна надіслати поштою на адресу вул. Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» упродовж 9 чи 10 листопада, про що свідчитиме поштовий штемпель. Засканований або сфотографований текст потрібно надіслати електронною поштою на адресу [email protected] впродовж 24 годин після закінчення акції.

Окрім цього, комісія Українського радіо приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

Перевірити диктант можна буде 11 листопада, коли текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті «Українське радіо».

Минулого року «Українське радіо» отримало 28 тисяч 999 радіодиктантів. Із них майже 17, 5 тисяч – звичайною поштою, а 11, 5 тисяч – електронною. 124 особи стали переможцями, додали в Департаменті освіти.

Читайте також: Сайт міста Одеса 048 сьогодні переходить на українську мову: чому і як надовго

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#день_української_мови_та_писемності #радіодиктант
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...