• Головна
  • В Одессе церковь решила заступиться за военных
17:06, 6 травня 2010 р.

В Одессе церковь решила заступиться за военных

Депутат Одесского областного Совета, Высокопреосвященнейший Агафангел, митрополит Одесский и Измаильский обратился к Президенту Украины, Главнокомандующему Вооруженных сил страны В.Ф.Януковичу с открытым письмом, в котором от имени духовенства и верующих Одесской митрополии УПЦ, православной общественности города и области попросил особого внимания главы государства к проблемам Одесского института Сухопутных войск.

В тексте обращения митрополит смешивают в одну кучу церковь, армию, патриотизм и русского царя и обвиняет правительство Тимошенко в необоснованно принятом решении, что базовым вузом подготовки  сухопутных войск страны будет Львовский военный институт. Это, по утверждению митрополита и депутата, противоречит Государственной программе реформирования Вооруженных Сил Украины.

«Кабінет Міністрів України, очолюваний Вами, Постановою від 5 вересня 2007 року № 1104, визначив здійснити заходи щодо відновлення навчального процесу в Одеському інституті Сухопутних військ, - говорится в обращении, обудликованном на официальном сайте УПЦ. -  Але Указом Президента України В.Ющенко від 20 вересня 2007 року № 898 зупинено дію зазначеної Постанови. В той час В.Ющенко акцентував увагу, що дійсних патріотів та захисників України можна підготовити та виховати лише у Львові. Західний регіон України є осередком греко-католицької церкви, яка знаходяться під впливом папи римського. Католицька церква протягом століть бажала та робила все можливе для захвату земель, які населяють православні християні силою зброї та насильного нав’язуванням католицької віри.

На території Академії Сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні та духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії.

У Одеському військовому інституті функціонує православний храм
Св. Рівноапостольних Кирила та Мефодія, який ще з часів заснування кадетського корпусу гартував мужність та відданість Одеських кадетів.
Так у часи жовтневої революції кадети Одеського кадетського корпусу виховані на засадах православної віри та любові до Батьківщини вступили у нерівний бій під с. Ліманське з загоном Червоної армії та героїчно загинули.
Продовжуючи славетний шлях підготовки військових кадрів у місті герої Одесі, яка під час Великої Вітчизняної війни не зустрічала ворога хлібом з сіллю, а героїчно оборонялася 93 дні з участю курсантів Одеського артилерійського училища, хіба це, не є прикладом патріотизму та відданості Батьківщині?
За роки незалежності України Одеський інститут Сухопутних військ 13 років здійснював підготовку офіцерів для Збройних Сил України, які на теперішній час проходять службу у всіх видах Збройних Сил України і являються прикладом офіцерської гідності та відданості Україні.
Протягом 2,5 років попереднє керівництво Міністерства оборони України працювало лише на знищення Одеського військового інституту, а це означає звільнення всіх офіцерів, військовослужбовців, науковців (47 вчених вищої кваліфікації, з них 4 доктори наук та 7 генералів у запасі) та фактичну ліквідацію Військового інституту взагалі.
Прошу Вас особисто відвідати і на свої очі побачити, яка сила закладена, ще православним Царем, у сторічний фундамент підготовки патріотів та захисників держави. Більш 500 випускників цього закладу освіти стали генералами і маршалами Радянського Союзу, в тому числі і незалежної України. Виховано 100 героїв Радянського Союзу, а троє були удостоєні цього звання двічі. Це такі прославлені імена, як маршал Радянського Союзу Москаленко К.С., генерал армії Черняховський І.Д., генерал-полковник танкових військ Архипов В.С.
На теперішній час нажаль є багато зацікавлених людей, яких приваблює територія на якійрозташований Військовий інститут з метою особистої разової наживи в супереч інтересам держави щодо її обороноздатності.
Історично Російський Цар з державницької позиції заснував на півдні країни військовий навчальний заклад…».

Похоже, Одесская православная церковь, признавая заслуги русского царя, видит единственную достойную ему альтернативу в Украине в лице ныне действующего Президента: «Ви - єдиний на теперішній час, як дбайливий господар країни, маєте можливість зберегти історичне надбання українського народу та зміцнити обороноздатність нашої держави прийнявши рішення щодо повернення підготовки курсантів командного профілю-майбутніх військових начальників, які будуть стояти на захисті незалежності України та православної віри».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...