• Головна
  • Аналітики прогнозують помітне подорожчання нерухомості в Україні
Новини компаній
23:56, 28 березня 2017 р.

Аналітики прогнозують помітне подорожчання нерухомості в Україні

Новини компаній

Експерти ринку житлової нерухомості України одноголосно прогнозують подорожчання житлових квадратних метрів. Особливо це стосується помешкань у великих містах. Що цікаво, вторинні квартири набирають в ціні швидше ніж апартаменти в новобудовах. Наприклад, якщо переглянути на сайті novostroyki.lun.ua/uk/ новобудови Сихівського району від забудовника, можна побачити, що актуальні ціни на нові квадратні метри залишилися майже на рівні 2016 року. Квартири в новобудовах України подорожчали приблизно на 1%.

Ситуація на ринку вторинного житла дещо інша. Останні статистичні дані говорять про те, що в середньому квартири від власників подорожчали на 3%. Помешкання в престижних районах або поруч з важливими інфраструктурними об’єктами подорожчало на цілих 5%.

Слід також зазначити, що процент подорожчання залежить не лише від територіального розташування квартири, але також від кількості кімнат та віку будинку. Найбільше піднялись ціни на однокімнатні квартири в будинках, що зведені 5-10 років назад, а також в старовинних історичних будівлях. А от квартири в будинках радянської епохи (особливо в панельних багатоповерхівках) користуються найменшим попитом, тому і ціни на них практично не змінились. Найменше подорожчання зачепило двокімнатні квартири, як в новобудовах, так і в старих будинках.

Що стосується подальшого розвитку подій, то експерти не дають чітких прогнозів. Однак аналітики зазначають, що стрімкого стрибку цін очікувати не варто. Скоріше за все ціни закріпляться на сьогоднішньому рівні, або будуть дуже повльно повзти вверх. За найсміливішими прогнозами квартири в 2017 році можуть стати дорожчими на 10%, але це лише за умови стабільної економічної ситуації в країні. Більшість аналітиків підтверджують актуальну цифру не вище 5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...