• Головна
  • В Одесі було обрано нового голову ради Єврорегіону «Нижній Дунай»
14:46, 11 грудня 2009 р.

В Одесі було обрано нового голову ради Єврорегіону «Нижній Дунай»

Замість Скорика раду Єврорегіону очолить Галан Еуджен Кебак.

Відтепер міжрегіональне співробітництво в дельті Дунаю очолюватиме голова ради повіту Галац Еуджен Кебак (представник Румунії). Новий очільник відатиме справами Єврорегіону до грудня 2011 року. Протягом останніх трьох років в раді Єврорегіону Нижній Дунай головував представник Одещини – очільник обласної ради Микола Скорик.

«Для нас було великою честю головувати в Єврорегіоні «Нижній Дунай», координувати і направляти діяльність такої важливої міжнаціональної організації», - підкреслив Микола Скорик. Він також зазначив, що за час головування української сторони в Єврорегіоні суттєво оживилася міжрегіональна співпраця. Відбулося відчутне зближення України, Молдови, Румунії у сфері культури. Цьому сприяло проведення національних фестивалів, спортивних турнірів тощо. Важливим підсумком трирічного етапу розвитку Єврорегіону була економізація партнерства з метою розвитку малого підприємництва та створення нових робочих місць на території Придунав'я . Вагомим здобутком було отримання Єврорегіоном «Нижній Дунай» статусу юридичної особи, що сприятиме отриманню фінансових ресурсів від Євросоюзу.

Україна залишатиметься біля керма транскордонної асамблеї, оскільки одним із заступників голови ради Єврорегіону «Нижній Дунай» було обрано керманича Одещини – Миколу Сердюка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...