Суші-бари Одеса
Суші бари в Одесі
Суші – одна з улюблених страв у країнах сходу. Сьогодні ця страва є однією з найулюбленіших більшості наших співвітчизників. Вперше воно з'явилося у Китаї і потім потрапило до Японії. Саме тут воно набуло популярності і видозмінився спосіб приготування. Вже пізніше ця страва потрапила до меню багатьох японських ресторанів на території Європи. Суші-бари в Одесі пропонують своїм відвідувачам великий вибір варіацій цієї страви із різноманітними складовими.
Що пропонує японська кухня?
Видів суші та їх інгредієнтів може бути безліч. Головним продуктом складу є рис, морепродукти та листи норі (сушені водорості). У кожному регіоні, точніше, у кожному закладі свій спосіб приготування. Тому клієнти обирають улюблене місце на власний смак. Є багато варіацій цієї страви:
- сашими – готуються із сирої риби, подаються разом із соєвим соусом;
- роли (суші маки) – різновид суші, створені за допомогою циновки, з рису та начинки, подаються разом із соєвим соусом, імбиром та васабі.
Приготування ролів вважається цілим ритуалом. Ну і головна їхня особливість у тому, що їх їдять виключно паличками, обмочивши в соус. Більшість постійних клієнтів мають мистецтво користування паличками. Іноді офіціанти можуть показати майстер-клас. Найчастіше роли їдять із однієї тарілки. Для великої компанії підійде суші-сет - великий набір, завдяки якому можна скуштувати відразу кілька різновидів суші. Часто на додаток до цієї їжі замовляють біле сухе вино.
Крім основних інгредієнтів, важливим складником є начинка. Основним та улюбленим продуктом є морепродукти. Це може бути копчений вугор, тунець, лосось, креветки, ікра летючої риби тощо. Роли можуть бути вегетаріанськими – з огірком, авокадо. Також начинкою може виступати м'який сир та омлет.

