Паби та пивні заклади Одеса
Паби в Одесі
При слові «пиво» у звичайної людини виникає образ гаража чи дивана та телевізора. Але підійти до процесу вживання цього напою не просто як до вгамування спраги, а як до чогось піднесеного, духовного з відкоркованою пляшкою у спорт-барі не можна. Сама церемонія об'єднання пінного з келихом схожа на таїнство. І провести його правильно допоможуть паби в Одесі.
Чим «храми» пива відрізняються від кафе та ресторанів?
Келих обполіскують холодною водою, нахиляють під певним кутом і в нього, прямо по краплинках води, ллється бурштинова, прозора, прикрашена білою шапкою бульбашок, що піднімаються, божественна рідина Безкінечно можна дивитися на три речі: як горить вогонь в каміні, як наливають пиво і як наливають пиво. У пивних закладах Одеси вам запропонують янтарний напій виробництва:
- України;
- Німеччини;
- Чехії;
- Голландії;
- Англії;
- Ірландії;
- Франції;
- Бельгії і т.д.
Від інших питних та гастрономічних закладів паби можна відрізнити за наявності великої пивної карти, алкоголь інших видів у такому разі буде доповненням. Крім пива відомих виробників, так часто присутні авторські, крафтові сорти та марки. Широко поширена специфічна термінологія. Ель, табір, підрізка, темне, нефільтроване для цінителя пінного напою ці слова схожі на магічні заклинання алхіміків.
Високі стільці, довга барна стійка, велика кількість дерев'яних елементів декору, бочки, натуральний і штучний камінь, цей інтер'єр ні з чим не переплутаєш. На додаток до специфіки бару ще й особливе меню, яке формувалося під впливом національних традицій вживання пива. Вам запропонують як закуску ковбаски або сосиски, смажений сир та сухарики з соусами (Німеччина та Австрія), солоний сир, копчене м'ясо або морепродукти (Бельгія), смажені кільця цибулі, гострий сир та рибні страви (Англія, Ірландія, Шотландія).
Одеса – порт міжнародного значення і отже, у місцевих пивних закладах знайти собі напій до душі зможуть люди різних національностей. Велика кількість пабів у місті роблять це завдання легко здійсненним. Який із них вибрати – це справа смаку.


