До семи років позбавлення волі загрожує організатору схеми переправлення чоловіків через кордон на Одещині

За доказами поліцейських на Одещині судитимуть організатора схеми незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України. Зловмисника разом з "клієнтом" затримали за 500 метрів від кордону. Тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

У жовтні минулого року житель одного з прикордонних населених пунктів Тарутинської ОТГ, діючи у змові з невідомою особою, через соціальні мережі підшукав військовозобов'язаного чоловіка, охочого виїхати з країни, яким виявився мешканець Київщини.

Прибувши до одного з населених пунктів півдня Одещини він зустрівся із зловмисником, який роз’яснив йому подальші дії та запевнив, що оскільки добре орієнтований на місцевості забезпечить йому потрапляння до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску.

Дочекавшись сумерків на автомобілі вони рушили в бік державного кордону, однак були затримані прикордонниками, які і повідомили про порушників до поліції.

"Ми розпочали кримінальне провадження в ході якого зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Болградської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, за попередньою змовою групою осіб, що кваліфікується за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу Україну. За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі обвинувальний акт ми скерували до суду", - прокоментував начальник відділення поліції № 2 Болградського РВП Максим Шлапак.

Стосовно чоловіка, який намагалався незаконно виїхати за кордон, прикордонники склали адміністративні матеріали за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Матеріали щодо невстановленої особи виділені в окреме провадження.