Зятя колишнього очільника Одеської ОВА судитимуть за викрадення швидкісного катера, - ФОТО

Ексголову однієї з райрад на Одещині судитимуть за викрадення швидкісного катера Держекоінспекції вартістю 2,7 млн грн. Мова йде про зятя колишнього очільника Одеської ОВА Сергія Гриневецького - Григорія Мельниченко. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

"Слідством встановлено, що посадовець, під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером "TUNA" 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом. Зробив він це шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу "Совіньйон" в Одесі, та внесення недостовірних відомостей до документів.

Надалі обвинувачений перевіз катер у начебто безпечне місце на територію заводу у м. Біляївка та розпорядився ним на власний розсуд", - йдеться у повідомленні. 

В прокуратурі зазначили, що в рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків пред’явлено цивільний позов.

Нагадаємо, що Мельниченка затримали 10 серпня і повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Але наразі прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно Григорія Мельниченко за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу вартістю 2 млн 690 тис грн по ч. 3 ст. 289 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.