На Одещині прокурори запобігли безпідставним витратам 100 млн грн на будівництво каналізації

Прокурори на Одещині запобігли безпідставним витратам 100 млн грн з місцевого бюджету на будівництво госпобутової каналізації та каналізаційних очисних споруд в селі Визирка.

Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Зазначається, що за втручання прокурорів Доброславської окружної прокуратури було розірвано договір про закупівлю підрядних робіт за кошти місцевого бюджету на суму понад 100 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

"Так, у червні 2021 року між Визирською сільською радою та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з будівництва госпобутової каналізації та каналізаційних очисних споруд в селі Визирка Лиманського району.

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, замовником безпідставно не відхилено пропозицію підприємства, хоча ним надано недостовірну довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, яка не відповідає об’єму та умовам робіт, що зазначені у технічній документації замовника, а також інформацію щодо кваліфікованих працівників для виконання передбачених робіт та виконання аналогічного договору.

Крім того, жодного документу, що свідчив би про залучення будь-якого іншого субпідрядника для виконання робіт, також не долучено.

Враховуючи вищезазначене, прокурори звернулися до суду із позовом про визнання незаконним рішення тендерного комітету та недійсним договору", - йдеться у повідомленні. 

Під час розгляду справи судом, Визирська сільська рада та підприємство уклали додаткову угоду про розірвання вказаного договору, на підставі чого суд закрив провадження.

Партнерський матеріал
11:38, Сьогодні