За останні дні Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області фіксує збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами.
Про це повідомили у пресслужбі Центру.
Так, 86-річна жінка з Татарбунар була доправлена до місцевої ЦРЛ із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі.
21-річна вагітна з Нерубайського з аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.
В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена 9-річна дівчинка.
В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє - 52-річний чоловік і 30-річна жінка.
"Будьте дуже обережні із вживанням у їжу риби та морепродуктів. Не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Пам’ятайте також про небезпеку ботулізму", - попереджають медики.