Переправляли за кордон чоловіків призовного віку: на Одещині будуть судити злочинну групу

На Одещині судитимуть учасників організованої злочинної групи, яка в період воєнного часу незаконно переправляла за кордон чоловіків призовного віку. Правоохоронці з'ясували, що зловмисники продавали ухилянтам "квиток" до Європи за 3700 доларів США.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Одеської області.

До складу злочинної групи входили громадяни України та невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Правоохоронці задокументували, як наші співвітчизники підшукували на просторах Інтернету клієнтів, відвозили їх до однієї зі своїх осель, що знаходиться неподалік державного кордону, а вночі супроводжували до лазівки, де на них чекали спільники-іноземці. За такі послуги правопорушники брали з кожного клієнта по 3700 доларів США.

Затримали зловмисників у липні, коли одні переправляли українців призовного віку через державний кордон України, а інші готували наступних ухилянтів до чергового "трансферу". Тоді у фігурантів поліцейські вилучили 20 000 доларів США та 2000 євро, отриманих незаконно, та повідомили їм про підозру.

Правоохоронці вже скерували обвинувальний акт до суду за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: На Одещині затримали чоловіка, який вже вдруге намагався виїхати з країни з підробленими документами, - ФОТО