• Головна
  • Державі повернули найбільше штучне озеро України, яке розташоване на Одещині
16:08, 30 квітня
Надійне джерело

Державі повернули найбільше штучне озеро України, яке розташоване на Одещині

Державі повернули найбільше штучне озеро України, яке розташоване на Одещині

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про повернення державі найбільшого штучного озера в Україні – озера Сасик (Кундук).

Про це повідомила Одеська Обласна Прокуратура.

Його площа складає 20 тис. га та розташоване воно на території Білгород-Дністровського та Ізмаїльського районів Одеської області.

Підприємство тривалий час використовувало водосховище для здійснення рибогосподарської діяльності та отримання прибутку без правовстановлюючих документів. Відтак уникло процедури укладення договору оренди та обов‘язкової сплати до бюджету громади орендної плати.

Лише за останні п’ять років товариством здійснено вилучення близько 3 млн кілограмів водних біоресурсів.Водночас використання об’єкта та земель водного фонду поза встановленим законодавством порядком заборонено. Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

В повідомленні нагадали, що Озеро Сасик входить до складу водно-болотних угідь міжнародного значення, є об’єктом Смарагдової мережі України та перебуває під охороною Рамсарської та Бернської конвенції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...