• Головна
  • «Ответочка»: уволенные одесские милиционеры обвинили новую полицию в торговле должностями
11:40, 23 листопада 2015 р.

«Ответочка»: уволенные одесские милиционеры обвинили новую полицию в торговле должностями

В редакцию 048 поступило анонимное письмо от уволенных сотрудников облУВД.

Экс-милиционеры обвиняют начальника управления внутренней безопасности Константина Мчедлишвили в продаже должностей.

Письмо публикуем без правок, на языке оригинала. Позицию второй стороны также обещаем обнародовать:

"Повідомляємо Вам про те, що ми, співробітники міліції Одещини, наші сім’ї, діти, батьки, схвильовані ситуацією, яка склалась в Одеській області, а саме співробітники Управління внутрішньої безпеки в Одеській області ДВБ МВС України – Вербицький О.Д., Мішук А., Сомік О. на чолі з начальником УВБ в Одеській області Мчедліашвілі К.Ю., організували злочинне угрупування з чітким розподіленням ролей та злочинних обов’язків, направлених на отримання неправомірної вигоди з правоохоронців Одещини через посібників зі складу співробітників міліції, зокрема, начальника відділення слідчого відділу Київського відділу поліції в м. Одесі Андрієшина В. та ін., за наступною схемою. 07.11.2015 згідно з законом України «Про національну поліцію» всі співробітники міліції у зв’язку з ліквідацією міліції як державного органу та бажанням продовжити службу в Національній поліції України написали відповідні заяви про перехід до новоствореного відомства.

Вищезазначені співробітники Управління внутрішньої безпеки, які фактично не призначені на службу в Департамент ВБ, приймають незаконні рішення, тобто за надуманими та неіснуючими підставами не дають свою згоду на перехід співробітника міліції до Національної поліції.

В подальшому співробітнику, у якого виникла штучна перешкода у переведені в поліцію, через посередників пропонують «вирішити питання» та скасувати заборону Мчедліашвілі

Створивши неліквідну «комісію» з підлеглих співробітників УВБ, діяльність якої нічим не регламентована, Мчедліашвілі К.Ю. погоджує чи забороняє перехід співробітника міліції на службу до Національної поліції, що ніяким чином не відповідає вимогам чинного законодавства. В подальшому співробітнику, у якого виникла штучна перешкода у переведенні в поліцію, через посередників пропонують «вирішити питання» та скасувати заборону Мчедліашвілі К.Ю. за відповідну грошову винагороду в залежності від посади, на яку він претендує – сума від 1000 до 5000 доларів США (співробітники ДАІ – 5000 доларів США, міських відділів – 3000 доларів США, відділах в районах області – 1000-1500 доларів США).

Працівники, які погодились на ці умови та дали гроші, безперешкодно опинились в наказі про призначення на нові посади, а тих, хто відмовився, продовжують тероризувати. Це не є безпідставними репліками, про це свідчать факти.

Так, станом на 07.11.2015 в такому «чорному списку» УВБ перебувало близько 1000 співробітників міліції Одеського гарнізону, станом на 10.11.2015 – 700 співробітників, на 15.11.2015 – 580, на 19.11.2015 – близько 300 співробітників міліції. При цьому у списку разом зі зникненням одних прізвищ з’являлись інші, які до цього в ньому не були. Чому? Відповідь дуже проста. Оперативні працівники УВБ доповнювали список «неугодних» тими, хто, на їх думку, був здатний за своїм майновим станом або станом батьків та рідних «вирішити питання» та збагатити їх.

У зв’язку з  ситуацією, що виникла, оголошення наказів про призначення співробітників на посади у Національну поліцію, які повинні були бути підписані 07.11.2015, затягнулось більш як на тиждень. Весь цей час діяльність поліції фактично була незаконною, прийняті поліцейськими рішення неліквідними, що стало можливим завдяки бажанню співробітників УВБ збагатитись.

Дані факти можуть бути підтверджені в ході допитів співробітників міліції, яким спочатку було відмовлено в переході до числа поліцейських, а потім надана згода, а також тих, кому ця згода так і не була надана.

Згідно з офіційними відповідями прокуратури Одеської області на запити відносно цих співробітників ніякі заяви про кримінальні правопорушення не розглядались, кримінальні провадженя відносно них не зареєстровані, тобто перешкоди з боку співробітників УВБ в Одеській області були штучними. Також нам відомо, що заступник начальника УВБ в Одеській області ДВБ МВС України Олександр Сомік є кумом одеського бізнесмена Вадима Альперіна (в певних кругах його називають «королем Одеської контрабанди»), який дав йому перелік співробітників міліції, які особисто йому не угодні для заборони їх переходу на службу у Національну поліцію. Питання: хто «кришує» бізнес Альперіна та доки бізнесмени будуть вливати на державні інтереси? За цей перелік Соміку О. та Мчедліашвілі К. були сплачені немалі гроші.

Співробітники УВБ в Одеській області пересуваються на автомобілях «бізнес-класу» вартістю понад 50000 доларів США, володіють елітними квартирами та будинками, відпочивають в закордонних турах, що можна легко перевірити, незважаючи на те, що майно формально й зареєстровано на членів їх родин. Згідно з викладеними фактами реформа правоохоронної системи, на яку направлені зусилля Президента України, Уряду, Верховної Ради України, яка контролюється спостерігачами Європейського Союзу та яку так очікували громадяни України, не має ніякого сенсу та придушується на самому старті. Саме співробітники внутрішньої безпеки МВС, які згідно зі своїми функціональними обов’язками повинні захищати інтереси співробітників МВС, виявляти корупційні діяння в системі та очищувати її від посадових злочинців, самі породили та розвивають корупцію в ній, діючи всупереч інтересам держави та народу України.

Звертаємось до Вас з метою забезпечення прав та свобод громадян України шляхом контролю засобами масової інформації та сподіваємось на Вашу допомогу у встановленні законності в Одеському регіоні. Разом з тим повідомляємо, що копії даної заяви направлені Президенту України, Генеральному прокурору України, голові СБУ, прем’єр-міністру України, міністру внутрішніх справ України, для дослідження викладених фактів в рамках діючого законодавства та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Сподіваємось на Ваше сприяння в організації контролю за розглядом заяви та відповідного реагування посадових осіб у встановленому законом порядку.

З повагою, члени профспілки співробітників міліції Одеської області; співробітники міліції Одеської області, звільнені в запас (на даний час повідомляти свої прізвища вважаємо небезпечним у зв’язку з можливим переслідуванням та тиском з боку осіб, стосовно яких в даній заяві викладені факти про їх злочинну діяльність)".

Ответ руководителя управления внутренней безопасности Одесской области Департамента внутренней безопасности Национальной полиции украины Константина Мчедлишвили читайте здесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одесса #милиция #письмо #полиция #Мчедлишвили
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...