Жителя Одещини покарають за наругу над могилами, - ФОТО

Поліцейські викрили жителя Одеського району у нарузі над могилами. 22-річний чоловік пошкодив 10 пам’ятників над похованнями своїх односельців. За скоєне йому загрожує позбавлення волі.

Про це розповіли в пресслужбі ГУНП. 

Про подію, що сталася в одному із сіл Усатівської сільської громади, правоохоронцям повідомив староста. Поліцейські впродовж доби встановили, що до правопорушення причетний місцевий молодик.

Чоловік у стані алкогольного сп’яніння вдень, після застілля в одному із місцевих барів, пішов на кладовище, де пошкодив 10 пам’ятників. Зі слів правопорушника, будь-яких неприязних стосунків як із померлими за їх життя, так і їхніми родинами у нього не було, і зробив він це заради розваги.

Дії молодика кваліфіковані слідчими за частиною 1 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Питання щодо повідомлення про підозру вирішуватиметься в ході слідства.

Згідно із законодавством, за наругу над могилою передбачене покарання у вигляді штрафу від 17 до 68 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.