Більше пів кілограма особливо небезпечного наркотику вилучили у жителя Одещини

Чоловік виготовив його власноруч і ховав за місцем мешкання для власних потреб. Правопорушнику загрожує відповідальність, передбачена ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

У 46-річного мешканця Ширяївської селищної територіальної громади під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання правоохоронці вилучили більше 600 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, що підтвердили експертні висновки. Поліцейські встановили: чоловік висушив і подрібнив коноплі, які нібито влітку 2022 року виявив за межами свого селища. Зі слів громадянина, канабіс йому знадобився для власного вживання.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими в рамках кримінального провадження, слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру в незаконному придбанні, виготовленні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому у великих розмірах. Цей злочин передбачений частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34000 до 85000 гривень) або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідство триває.