Росіяни використовують викрадених в Україні дітей в сексіндустрії, - омбудсман Дмитро Лубінець ,- ДОПОВНЕНО

Із телеграм каналів стало відомо, що росіяни викрадають українських дітей і знімають з ними відео сексуального характеру. 

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Він надав скріни переписки, яка доводить, що українськими дітьми, які втратили батьків, торгують для сексуальних послуг.

Росіяни використовують викрадених в Україні дітей в сексіндустрії, - омбудсман Дмитро Лубінець, фото-1

«Розцінки» сягають сотні тисяч рублів. Наприклад, за хлопчика, який «скоро піде до школи» пропонують 250 тис рублів (130 тис грн). У переписці вказано, що діти з України та не мають родичів. 

"Неможливо словами описати весь спектр емоцій. Російська Федерація підступно  викрадає, вбиває, депортує та ґвалтує наших дітей. Як взагалі таке можливо в сучасному світі?! 

Закликаю Кіберполіцію, Національну поліцію та Офіс Генпрокурора вжити належних заходів реагування, щоб знайти і покарати винних, а постраждалих дітей повернути додому!"- написав Дмитро Лубинець.

Нагадаємо, що зараз на території російської федерації перебувать декілька тисяч українських дітей, примусово вивезених з України. Більша їх частина - з Донецької області та конкретно з Маріуполя.

16.50 Як повідомив Офіс генерального прокурора України, інформація про сексуальну експлуатацію викраденого в Україні хлопчика не відповідає дійсності

Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України). У ньому досліджуються факти вчинення воєнних злочинів стосовно дітей.

Після появи у засобах масової інформації публікації щодо передачі з метою сексуальної експлуатації малолітнього хлопчика, привезеного з України, Офіс Генерального прокурора доручив оперативним підрозділам Національної поліції України перевірити цей факт.

Співробітники Кіберполіції та оперативних служб проаналізували опублікований у мережі Інтернет контент і з’ясували, що дитина, яку нібито продавали для інтимних зустрічей, насправді народилася і живе в росії, працює моделлю і рекламує одяг.

Фото дитини розміщені у вільному доступі, тож будь-хто міг використати його для створення бажаного контенту. 

Поліцейські встановили, що перше повідомлення про продаж викрадених в Україні дітей для «інтимних зустрічей» у рф з’явилося саме на одному із закритих російських телеграм-каналів. Після цього його поширили низка українських ресурсів, а з першоджерела ця інформація була видалена.