• Головна
  • Знищили сім унікальних дерев: на Одещині судитимуть трьох молодиків
16:05, 31 січня 2023 р.
Надійне джерело

Знищили сім унікальних дерев: на Одещині судитимуть трьох молодиків

Знищили сім унікальних дерев: на Одещині судитимуть трьох молодиків

Поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох жителів Ізмаїла в незаконній порубці дерев, що спричинили тяжкі наслідки.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області. 

У вересні минулого року молодики віком 18-ти, 20-ти та 22-х років, домовившись між собою, прибули до лісосмуги і за допомогою бензопили спилили сім дерев софори японської діаметром від 31 до 64 см.

На спецлінію «102» про це повідомили пересічні громадяни, які побачили підозрілих осіб серед захисних насаджень.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, вилучила у правопорушників в якості речових доказів бензопилу і вирубану деревину. За підрахунками фахівців, шкода, завдана лісовому господарству, перевищила 80 тисяч гривень.

«За результатами проведених слідчих дій слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинили тяжкі наслідки (тяжкими наслідками вважаються такі, які у шістдесят і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян). Цей злочин передбачений частиною 4 статті 246 Кримінального кодексу України. Визнавши зібрані докази достатніми, поліцейські склали обвинувальний акт відносно правопорушників і скерували до суду. Тепер молодикам загрожує покарання позбавленням волі на строк від п’яти до семи років», - розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...