• Головна
  • Росіяни тікають: що відомо про вибухи на авіабазі в Криму, літаки з якої завдавали ракетних ударів по Одесі, - ВІДЕО, ОНОВЛЕНО
18:53, 9 серпня 2022 р.
Надійне джерело

Росіяни тікають: що відомо про вибухи на авіабазі в Криму, літаки з якої завдавали ракетних ударів по Одесі, - ВІДЕО, ОНОВЛЕНО

Росіяни тікають: що відомо про вибухи на авіабазі в Криму, літаки з якої завдавали ракетних ударів по Одесі, - ВІДЕО, ОНОВЛЕНО

В селі Новофедорівка, яке розташоване на території тимчасово окупованого Криму, сьогодні, 9 серпня, близько 15:00 пролунало кілька вибухів. Російські ЗМІ та місцеві мешканці повідомили, що серія вибухів пролунала на військовому аеродромі.

Зараз соціальні мережі буквально завалені кадрами з моментами вибухів та детонації боєприпасів. На деяких відео чути постріли стрілецької зброї. Курортне селище затягнуло чорним димом.

Наразі невідомо, що конкретно стало причиною вибухів. Зі сторони України ще не було жодних офіційних коментарів, а в Міноборони рф заявили, що на території аеродрому детонували декілька боєприпасів і заперечують, що по території авіабази були завдані ракетні чи будь-які інші удари.

"Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Авіаційна техніка не пошкоджена. Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з'ясування причин вибуху", - заявили в Міноборони рф.

Зі Сакського району почали евакуйовувати людей. Російські ЗМІ повідомляють, що навколо військового об'єкту вже утворили 5-кілометрову заборонену зону.

Тим часом перед так званим Кримським мостом утворились багатокілометрові затори. 

Оновлено: речниця Міноборони України Ганна Маляр прокоментувала ситуацію щодо пожежі на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка у тимчасово окупованому росією Криму. 

Маляр повідомила, що Міноборони не може встановити причину займання, однак нагадала "про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях".

Також вона додала, що факт пожежі може бути використаний країною-агресором в інформаційній війні.

"Не виключаємо, що окупанти "випадково" знайдуть якісь характерні "шеврон", "візитівку" чи навіть "ДНК". Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний. Зберігайте спокій та вірте Збройним Силам України", - резюмувала Маляр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...