• Головна
  • Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організаці Об’єднаних Націй з промислового розвитку
Новини компаній
15:00, 20 грудня 2016 р.

Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організаці Об’єднаних Націй з промислового розвитку

Новини компаній

20 грудня 2016 року в Одесі відбулась конференція «Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку».

Конференцію проведено Центром ресурсоефективного та чистого виробництва в рамках міжнародного проекту «Сприяння адаптації та впровадженню ресурсоефективного та більш чистого виробництва шляхом створення і роботи Центру більш чистого виробництва в Україні».

Починаючи з 2013 року участь у проектах Центру РЕЧВ взяли 86 підприємств України з шести регіонів України: Київського, Вінницького, Львівського, Запорізького, Харківського та Одеського. Розроблені Центром технічні рішення та інновації дозволять цим підприємствам сукупно зекономити:

- понад 5 000 тон сировини і матеріалів,

- 500 000 м3 води,

- 100 000 мВт*год енергії.IMG_6913

Скорочення викидів парникових газів становить майже 25 000 т СО2.

Найбільш вагомими є результати впровадження практик РЕЧВ на підприємствах металургійної, будівельної, металообробної, хімічної, харчової, агропромислової галузей.

Центр РЕЧВ надає послуги з технічного консалтингу шляхом здійснення швидкого скринінгу компанії для визначення потенціалу з ресурсоефективності з подальшою розробкою низьковитратних опцій для запровадження; та виконує комплексне проектне та технологічне обстеження підприємства, базуючись на аналізі матеріальних та енергетичних потоків. Центр РЕЧВ проводить навчання персоналу компаній та підприємств основам методики РЕЧВ та сертифікує експертів з РЕЧВ. Також Центр РЕЧВ надає консультаційні послуги з екологічного менеджменту, експертної оцінки щодо отримання пільгового фінансування та сертифікації відповідно до ISO 50001 та ISO 14000. Центр активно співпрацює з міжнародними організаціями, такими як Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) тощо з питань підтримки інвестиційних проектів Центру.

Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організаці Об’єднаних Націй з промислового розвитку, фото-1

Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ) – це екологічна стратегія, спрямована на попередження негативного впливу на довкілля, підвищення ефективності промислового виробництва і зниження ризиків для людини.

Основні завдання конференції «Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку»:

  • поширення результатів впровадження РЕЧВ в Україні;
  • підвищення обізнаності та усвідомлення можливостей і переваг РЕЧВ на національному та регіональному рівнях серед підприємств, урядових організацій та громадськості;
  • залучення донорської підтримки і технічної допомоги до вирішення питань довкілля та розвитку зеленої промисловості з метою подальшої реалізації програм РЕЧВ в Україні.

Учасниками конференції ««Підвищення ресурсоефективності в Одеському регіоні: досягнення та перспективи проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку»» є представники обласної влади і органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, фінансових інституцій, бізнес-асоціацій і промислових підприємств.

конференция 20.12.2016

конференция 20.12.2016

Довідково: Київська міська інноваційна галузева організація роботодавців "Центр ресурсоефективного та чистого виробництва" (далі – Центр РЕЧВ) була заснована у 2013 році в рамках проекту ЮНІДО «Сприяння адаптації та впровадженню ресурсоефективного та більш чистого виробництва шляхом створення і роботи Центру більш чистого виробництва в Україні» за підтримки донорів – урядів Австрії та Швейцарії. Проект сприяє адаптації та впровадженню методів, практик, технологій і стратегій РЕЧВ, забезпечуючи національну промисловість необхідними інструментами для виходу на національні та регіональні ринки з продукцією, що враховує питання довкілля, та поліпшуючи здатність національних підприємств успішно займати позиції на світовому ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #енергоефективність #конференція #ООН
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...