• Головна
  • Google поділився звітом про боротьбу з веб-спамом за 2016 рік
Реклама
12:02, 12 березня 2017 р.

Google поділився звітом про боротьбу з веб-спамом за 2016 рік

Реклама

Google опублікував офіційні дані про боротьбу зі спамом в інтернеті за минулий рік.

Компанія підвела підсумки, розповіла про актуальні тенденції в даній сфері, а також підкреслила свою готовність співпрацювати з користувачами і веб-майстрами по всьому світу, для того, щоб зробити інтернет.

Що нового у веб-спамі в 2016

Безпека веб-сайтів як і раніше залишається серйозним способом для занепокоєння. За даними звіту, у 2016 році було зламано більше сайтів, ніж коли-небудь раніше. Що склало на 32% більше порівняно з 2015 роком. Тому Google продовжує працювати над розробкою та впровадженням нових ресурсів, які допоможуть вебмайстрам навчитися правильно діяти у випадку хакерської атаки на сайт. https://smart-web.com.ua - рекомендуем создание сайта именно с этой фирмой так, как вы получаете техническую поддержку на 1 год от высококвалифицированных специалистов, которые знают как действовать в таких случаях.

Сайти піддаються не тільки веб-спаму, але й страждають від соціального інжинірингу, небажаного ПЗ і Ad Injectors – програмного забезпечення, яке здатне засмічувати рекламою переглядаються користувачами сторінки. Для захисту користувачів від фішингу та шкідливої активності Google розширив можливості технології Safe Browsing для Chrome, Firefox і Safari. Тепер вона блокує сайти, які були неодноразово викриті в порушенні правил, а також елементи соціальної інженерії. Крім того, в звіті про проблеми безпеки в Search Console з'явиться більш детальна інформація.

Багато користувачів воліють мобільні пристрої, у зв'язку з чим був відзначений ріст спаму, орієнтованого на цю категорію користувачів. Зокрема, спаму, який впроваджується на сайти за допомогою віджетів або рекламних блоків і перенаправляє користувачів без їхнього відома на інші сайти, тобто так званих прихованих редиректів.

Як боролися зі спамом в 2016

Google продовжує удосконалювати свої алгоритми боротьби з веб-спамом. З'явилися численні оновлення алгоритмів ранжирування сайтів, у тому числі переклад алгоритму Penguin в режим реального часу.

Над спамом, з яким не вдалося впоратися алгоритмічно, велася робота в ручному режимі. Вебмайстрам було вислано понад 9 мільйонів повідомлень про те, що на їх сайтах є проблеми, пов'язані зі спамом. Google почав відправляти більше сповіщень щодо безпеки в Google Analytics.

Google здійснює контроль в алгоритмічній і ручному режимі для того, щоб переконатися, що сайти з микроразметкой даних відповідають стандартам якості. Щодо 10 тисяч сайтів були прийняті відповідні заходи за спам і недотримання правил.

Зробити інтернет краще разом з користувачами і веб-майстрами по всьому світу

За рік Google отримав від користувачів по всьому світу понад 180 тисяч повідомлень про спам. Після ретельної перевірки у 52% з цих сайтів були виявлені порушення. Компанія дякує всім, хто вніс свій внесок у безпеку всесвітньої павутини!

У 2016 році було проведено понад 170 відеоконференцій і прямих трансляцій з охопленням більш, ніж 150 тисячної аудиторії серед власників сайтів, вебмайстрів і інтернет-маркетологів по всьому світу.

Компанія продовжує надавати підтримку власникам сайтів по всьому світу за допомогою Webmaster Help Forums на 15 різних мовах.

119 провідних вебмайстрів-волонтерів були запрошені для участі в Спеціальних заходах компанії в 11 різних куточках на 4 континентах (Азія, Європа, Північна Америка, Південна Америка).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Googleподіливсязвітомпроборотьбузвеб-спамомза2016рік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...