Ні для кого не секрет, що кількість ДТП у країні постійно зростає. Кожен рік на наших дорогах гине тисячі осіб. Як же можна захистити себе і довести свою невинність у разі несправедливого звинувачення? Вихід є – встановіть у своїй машині автомобільний відеореєстратор. Відеореєстратор – це пристрій, який призначений для запису, зберігання, а також відтворення відеосигналів і аудіосигналів, якщо наявний мікрофон.

Як правило, цифрові відеореєстратори використовуються у стаціонарних і рухомих системах відеоспостереження.

Відеореєстратор для автомобіля являє собою компактний пристрій, обладнане однією або декількома камерами, яке веде запис, що представляє велику цінність в тому випадку, якщо вам доведеться доводити свою невинність у суді. Це своєрідний «чорний ящик» для автомобіля, безперервно фіксує дорожню ситуацію, в якій ваша машина грає головну роль. Так що якщо вам потрібен неупереджений свідок, а возити свого дармоїда-сусіда ви не бажаєте, тоді авто відеореєстратор буде як не можна до речі.

Автоматично виникає питання – а чи маєте ви право знімати працівників поліції, які часто звинувачують водіїв несправедливо або упереджено? Саме так і поступають численні автомобілісти, які використовують мобільну конструкцію відеореєстратора для того, щоб зафіксувати при необхідності протиправні дії представників правоохоронних органів. Співробітники поліції не мають ніякого права перешкоджати громадянам здійснювати аудіозапис або відеозйомку. Тобто ви маєте повне право направляти об'єктив своєї камери на співробітника правоохоронних органів, коли він знаходиться при виконанні службових обов'язків.

Існує два основних типи відеореєстраторів для автомобіля – автономні і багатоканальні. У разі перших в пристрій встановлюється одна або кілька відеокамер, датчики і карта пам'яті. Головний плюс таких девайсів – їх невисока ціна і можливість швидкого монтажу.

Багатоканальні відеореєстратори являють собою окремий блок, до якого підключаються окремі датчики і камери, кількість яких варіюється від 2 до 4. Такі гаджети коштують чимало, а їх установкою повинні займатися фахівці.

Технічні характеристики допоможуть нам розібратися в тому, який реєстратор вибрати в тому чи іншому випадку. І в першу чергу варто звернути увагу на роздільну здатність пристрою. Ця величина визначає кількість елементів растрового зображення, і від цього залежить чіткість одержуваного зображення. У майбутньому цей параметр буде впливати на можливість довести свою невинність, якщо буде потрібно розглянути на відеозаписі дрібні деталі.